Soms ontstaan de beste ideeën uit de meest onverwachte situaties. Zo ook bij Heeren Creëren, waar ons recente zijprojectje, de Bier Burger Beweging (BBB), het levenslicht zag. Dit verhaal begint met een grappige verwarring tussen online boodschappendiensten, een vriend, en een flinke dosis creatief ondernemerschap.

Een goede vriend vroeg me of ik bekend was met Crisp, de online supermarkt waar hij enthousiast over was. Op dat moment maakte ons gezin echter gebruik van de Boerschappen box, een lokale variant met verse producten rechtstreeks van de boer. Grappend merkte mijn vriend, die wel van een biertje houdt, op: “Oh, je bedoelt de Bierschappen box!” Dit zorgde voor een lach, waarna ik met een knipoog antwoordde: “Ja, van de Bier Burger Beweging!”

Een spontane opmerking, maar -nieuwsgierig of www.bierburgerbeweging.nl nog beschikbaar was- ontdekte ik tot mijn verbazing dat dit het geval was. In een opwelling besloot ik dat ik er iets mee moest doen. In anderhalve week tijd schoot de Bier Burger Beweging uit de digitale grond, compleet met webshop én een eigen manifest.

Oorspronkelijk bedoeld als zijprojectje, groeide de BBB uit tot een bron van creatieve energie en inzichten. Het was niet alleen een ludieke reactie op politieke ontwikkelingen in aanloop naar de verkiezingen  maar het bracht ook een onverwachte dynamiek in hets creatieve proces bij Heeren Creëren. De Bier Burger Beweging is niet zomaar een satirische grap; het is een bron van inspiratie geworden.

Dus, waarom de Bier Burger Beweging? Omdat het begon als een spontane, humoristische uitbarsting die ons liet zien dat creativiteit vaak ontstaat uit de meest onverwachte hoeken. Het herinnert ons eraan dat een knipoog en een lach een krachtig startpunt kunnen zijn voor innovatie en nieuwe ideeën.

Wil je meer weten over de BBB? Lees ons manifest, bekijk de merchandise, en ontdek hoe we de eenvoudige geneugten vieren. Wie weet, misschien brengt het ook een glimlach op jouw gezicht!

Proost op creativiteit en smaakvolle vereniging!